bus auto fiets
Menu

Locatie Hof van Nijmegen

Wonen in een groene omgeving met alle voorzieningen binnen handbereik in een modern stadsdeel van Nijmegen. Dat is wonen in Hof van Nijmegen!

Over het plan

Met het nieuwbouwproject Hof van Nijmegen realiseren we ongeveer 150 woningen. Het plan omvat een compleet nieuwe wijk met een eigen, unieke stijl. Het woningaanbod is divers; van appartementen tot hoek- en rijwoningen, bestemd voor zowel de koop- als huursector. De woningen zijn geschikt voor starters, jonge tweeverdieners en gezinnen, maar ook voor alleenstaanden en ouderen is de nieuwe woonwijk een prachtige plek om te wonen.

  • Omgeving

    Hof van Nijmegen ligt in een uniek en groen stadsdeel. Op steenworp afstand vind je stadspark Staddijk, waar je heerlijk kunt wandelen en tot rust komt. Voor kinderen is er ook genoeg te beleven, bijvoorbeeld in de natuurlijk aangelegde en semi-bewaakte speeltuin van Staddijk. Naast verschillende speeltoestellen zijn hier ook een kabelbaan, klimtoren en waterspeelplaats te vinden. In de omgeving van Staddijk vind je nog meer aantrekkelijke groene gebieden, zoals de Geologenstrook in Zwanenveld, het Grand Canal in Meijhorst, de Hatertse Vennen en recreatiegebied Berendonck.

  • Wat zit er in de buurt

    Je vindt alle dagelijkse voorzieningen die je nodig hebt in de directe omgeving van Hof van Nijmegen. Op nog geen kilometer afstand ligt winkelcentrum Dukenburg, met veel vestigingen van bekende winkelketens. Op loopafstand zijn twee basisscholen te vinden, waaronder de Dukendonck en de Prins Mauritsschool. Dit is een brede school, wat betekent dat er in het gebouw ook een tussenschoolse- en kinderopvang zit. Ook vind je in de buurt verschillende sportverenigingen, zoals een korfbal-, rugby- en voetbalvereniging. En voor de voetballiefhebbers: het Goffertstadion van NEC ligt slechts op 10 minuten fietsen! 

  • Wie worden je buren

    Nijmegen telt ruim 170.000 inwoners, stadsdeel Dukenburg 23.000 en de wijk Tolhuis, waarin Hof van Nijmegen wordt gerealiseerd, telt ongeveer 3.300 inwoners. De bewoners zijn zeer tevreden met het groene karakter van de wijk en koesteren dit. Zo is er onlangs een moestuin-initiatief opgezet. Stadsdeel Dukenburg wordt door de bewoners ook wel omschreven als ‘dorp in de grote stad’. De belangrijkste reden hiervoor: er heerst een gemoedelijke en vriendelijke sfeer, waarbij het gezegde ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ zeker van toepassing is!

Afstand tot belangrijke punten

Ga een keer naar een leuke nabijgelegen stad of pak de fiets naar het bruisende centrum van Nijmegen. Hieronder zie je hoeveel minuten je er over doet met de fiets, auto of openbaar vervoer.

Naar
Nijmegen centrum 20 15 20
Winkelcentrum Dukenburg 3 3 8
Basisschool Tolhuis 3 3 7
Wijchen centrum 10 7 30
Arnhem 30 35
Den Bosch 35 50

Verrassend centraal gelegen

Hof van Nijmegen heeft een verrassend centrale ligging. Op loopafstand ligt winkelcentrum Dukenburg en binnen 15 autominuten sta je in het historische centrum van Nijmegen! Reis je toch liever met het openbaar vervoer? Dan sta je vanaf het station, gelegen naast winkelcentrum Dukenburg, binnen 10 minuten op station Nijmegen. In en rondom de wijk liggen ook verschillende bushaltes, waarbij de bus je binnen 20 minuten in het centrum van Nijmegen afzet. Met de auto rijd je binnen een paar minuten de A73 of A325 op. Erg centraal dus! Maar er is meer.

Recreatiegebied Berendonck
1

Recreatiegebied Berendonck

Recreatiegebied Berendonck is 365 dagen per jaar geopend en de toegang is gratis. Je vindt in dit prachtige natuurgebied alle voorzieningen voor een heerlijk dagje uit! Denk aan zwemmen, golfen, waterskiën of gewoon gezellig iets drinken of eten. Er vinden ook regelmatig evenementen plaats, zoals dancefestival Emporium en de Strong Viking Obstacle Run.

Winkelcentrum Dukenburg
2

Winkelcentrum Dukenburg

Op nog geen kilometer afstand vind je het overdekte winkelcentrum Dukenburg. Met een bijzonder ruim winkelaanbod en diverse horecagelegenheden biedt dit winkelcentrum je alles voor een (mid)dagje winkelen en om je dagelijkse boodschappen te halen. Ga je met de auto omdat je groot in wilt slaan? Deze kun je kwijt in de overdekte parkeergarage. Iedere eerste zondag van de maand is er koopzondag.

Trein- en busstation
3

Trein- en busstation

Naast winkelcentrum Dukenburg ligt trein- en busstation Dukenburg. Vanaf het treinstation rijden er sprinters richting Zutphen, Arnhem en ‘s-Hertogenbosch. Het busstation is een belangrijk knooppunt voor vele streek- en stadsbussen. Door de gunstige ligging van Hof van Nijmegen woon je op steenworp afstand van het station, maar ver genoeg om geen overlast te ervaren.

Update

Alle woningen verkocht

Alle woningen verkocht

Alle woningen van Hof van Nijmegen zijn verkocht. Geinteresseerd in huur? Klik hieronder voor meer informatie over de huurwoningen en -appartementen van Hof van Nijmegen.

Huren in Hof van Nijmegen