bus auto fiets
Naar boven
Blijf op
de hoogte
Menu
Blijf op
de hoogte

Net over de grens: Kleve

Op zo'n 30 kilometer afstand van Hof van Nijmegen, net over de Duitse grens, vind je Kleve (Kleef). Deze stad heeft zo'n 48.000 inwoners en biedt naast bezienswaardigheden een gezellig centrum met een ruim en gevarieerd aanbod winkels. Zeker een bezoekje waard! En al helemaal in aanloop naar de feestdagen!

Kerstmarkt
Het stadscentrum van Kleve is het hele jaar een publiekstrekker. Maar vooral in december, tijdens de kerstmarkt, is het er gezellig druk. De kerstmarkt vindt dit jaar plaats van 30 november t/m 9 december. Heerlijk genieten van mooie kerststalletjes en kraampjes met kerspulletjes... natuurlijk onder het genot van heerlijke glühwein, lekkere versnaperingen en gezellige kerstmuziek. Een bezoekje aan de kerstmarkt brengt je direct in de kerstsfeer! 

Meer informatie: Klik hier.

Gezellig winkelen in Kleve
Vele Nederlanders in de grensregio gaan voor hun boodschappen de grens over. Het aanbod is net iets anders en veel boodschappen zijn beduidend goedkoper. Vaak wordt zo'n tochtje gecombinerd met een winkelbezoekje aan het centrum van Kleve. En dat is zeker de moeite waar!

Binnenstad
In Kleve vind je een winkelrijk stadscentrum waar je volop gelegenheid hebt om te shoppen. Er zijn niet alleen boetiekjes en kleine speciaalzaken; ook grote ketens, zoals H&M en Kauthof, zijn in het winkelgebied te vinden. In het gezellige centrum kun je naast winkelen ook heerlijk op een terras zitten of een broodje eten bij een van de vele Duitse bakkerijen.

Winkelcentrum EOC
Net buiten het stadscentrum vind je winkel EOC. Hier zijn verschillende supermarkten en grote ketens als drogisterij DM en Intersport te vinden. Parkeren is hier geen probleem; het winkelcentrum beschikt over 600 gratis parkeerplaatsen.

Deze bezienswaardigheden mag je niet missen!
De Zwanenburcht 
De Zwanenburcht is een eeuwenoude burcht die we voor het eerst in de geschiedenis tegenkomen in het jaar 1020. In de toren van deze burcht is momenteel een geologisch museum gevestigd die de rijke historie van Kleve toont. Je kunt hier een unieke collectie flora en fauna uit de prehistorie bezichtigen met als kopstuk een imposante mammoetschedel. 

De Kleefse Tuinen en Dierentuin Kleve
De Kleefse Tuinen is een prachtig parklandschap met bijzondere uitzichtspunten over de bosrijke omgeving. Hier vind je ook een statig amfitheater in Grieks-Romeinse stijl. Nabij de Kleefse Tuinen ligt Dierentuin Kleve; een klein dierenpark met zo'n 350 dieren zoals kamelen, katachtigen en zeehonden. Een bezoekje aan de dierentuin is, vanwege de kleinschalige opzet, heel goed te combineren met een dagje winkelen.

Meer informatie over Kleve: Klik hier 

  • Meer weten?

    Heb je vragen over dit project?
    Neem vrijblijvend contact op.

    Stel een vraag
  • KlokGroep