bus auto fiets
Naar boven
Blijf op
de hoogte
Menu
Blijf op
de hoogte

Over het plan

Groen, duurzaam en centraal wonen zijn de voordelen van wonen in de nieuwe wijk Hof van Nijmegen in stadsdeel Dukenburg. Lees hier meer over het nieuwbouwplan.

Compleet nieuwe wijk

Compleet nieuwe wijk

Sinds lange tijd is er weer ruimte voor een nieuwbouwplan in Nijmegen Dukenburg. De nieuwe wijk Hof van Nijmegen is ruim van opzet en er is veel aandacht voor groen. Het plan kenmerkt zich door een verrassend centrale ligging, een zeer groene omgeving (zowel in als buiten de wijk) en het is daarbij ook nog eens heerlijk wonen voor jong én oud.

Alle woningen zijn naar binnen gericht. Dit wil zeggen dat de gevels van de woningen allemaal naar een centraal punt in de wijk wijzen. Hierdoor ontstaat er een saamhorig wijkgevoel. Doordat de wijk met veel bomen wordt omsloten, wordt dit gevoel nog verder onderstreept. Hof van Nijmegen is een wijk waarin iedereen, van jong tot oud, zich thuis voelt.

Duurzaam wonen

Kenmerkend voor dit nieuwbouwplan is het feit dat de woningen geen aansluiting op het gasnetwerk krijgen. De woningen worden volledig elektrisch verwarmd. Dankzij de afwezigheid van een gasaansluiting wordt er veel minder CO2 uitgestoten.

Zo komen we samen weer een stapje dichter bij een duurzame leefomgeving en een duurzamere wereld. Daarnaast sluit deze nieuwe bouwwijze aan bij de door het kabinet vastgestelde klimaatdoelstellingen. Wonen in Hof van Nijmegen is dus niet alleen prettig, maar ook nog eens duurzaam!

 

Verrassend centraal

Verrassend centraal

De locatie van Hof van Nijmegen is ten opzichte van andere bouwlocaties in de regio verrassend centraal. Alle dagelijkse voorzieningen bevinden zich op loopafstand. Zo bevindt winkelcentrum Dukenburg zich op nog geen kilometer afstand. Naast een grote supermarkt, slager, bakker en diverse huishoudwinkels zijn hier nog ruim 30 andere winkels gevestigd. Ook andere voorzieningen, zoals een basisschool en verschillende sportverenigingen bevinden zich rondom de nieuwe wijk.

Reis je met het openbaar vervoer? Ook dat is geen probleem! Naast winkelcentrum Dukenburg ligt trein- en busstation Dukenburg. Vanaf het treinstation reis je met een sprinter of InterCity gemakkelijk in de richtingen van Zutphen, Arnhem Centraal, Wijchen of ‘s- Hertogenbosch.

  • Meer weten?

    Heb je vragen over dit project?
    Neem vrijblijvend contact op.

    Stel een vraag
  • KlokGroep